Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
1. Bevezetés

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a medvesnagyker.hu weboldalon (a továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének igénybevevő (továbbiakban: Partner) általi használatának feltételeit. A honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a honlapon elérhető tájékoztatások nyújtják. A Felhasználó a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat.

2. A Szolgáltató

Név: Medvés László Bertalan

Székhely: 4200, Hajdúszoboszló, Ádám u. 19

Levelezési cím: 4031 Debrecen, Szoboszlói u. 50.

Üzlethelyiség címe: 4031 Debrecen, Szoboszlói u. 50.

Képviselő neve: Medvés Péter

Cégjegyzékszám:

Bejegyző Bíróság neve:

Adószám: 47431788-2-29

Közösségi adószám: HU47431788

Számlavezető pénzintézet: Unicredit Bank Hungary Zrt.

Számlaszám: 10918001-00000096-41370008

IBAN számlaszám: Adja meg!

E-mail cím: info@medvesnagyker.hu

Telefonszám: +36-30-181-2807

Fax: 06-52-531-302

 

A tárhely szolgáltató adatai:

Név: UNAS Online Kft.

Székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.

Elérhetőség: , unas@unas.hu

Weboldal: unas.hu

3. A honlapon folytatott tevékenység

A Medvés Virágkötészeti és Selyemvirág Nagykereskedés webáruházában viszonteladó kis- és nagykereskedő Partnerek számára értékesít selyemvirágokat, virágkötészeti kellékeket és szezonális kiegészítőket, díszeket.

4. Felhasználási feltételek

4.1. Felelősség

A Partner a honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A Szolgáltató kizár minden felelősséget a honlap használói által tanúsított magatartásért és hogy a Partner teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért.

A Partner köteles gondoskodni arról, hogy a honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat sem közvetlenül, sem közvetett módon ne sértse.

A Partnerek által a honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat (például hozzászólás) a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni és ezekért felelősséget nem vállal.

Felhívjuk figyelmét, hogy az esetleges elírásokért, téves adatokért, képekért semmilyen felelősséget nem vállalunk! A termékoldalakon található termék leírások csak tájékoztató jellegűek, nem minden esetben tartalmaznak az adott termékről minden információt.  A termékkek méretleírása tájékoztató jellegű. Az Eladó a gyártó által megadott méreteket tűnteti fel, illetve ezeket döntő többségben az Eladó is ellenőrzi, de kisebb eltérések előfordulhatnak. Amennyiben emberi vagy technikai hibából kifolyólag a a termék képe és a hozzá tartozó megnevezés és leírás nem összetartozóak ne rendelje meg a terméket, hanem érdeklődjön az Eladó elérhetőségein.

Amennyiben valamelyik termék minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban több információra van szüksége, a Szolgáltató készséggel áll rendelkezésére.

4.2. Szerzői jogok

A honlap teljes egésze (szövegek, képek, grafikai elemek, stb...) szerzői jogvédelem alá esik, így kereskedelmi célokra másolni, módosítani, terjeszteni tilos! A weboldalról bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos  hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással lehet. 

5. A honlapon történő vásárlás

5.1. Megrendelés folyamata

A honlap termékbemutatási, és online megrendelési lehetőséget biztosít a Partnerek számára. Webáruházunk felépítése kényelmes és gyors tájékozódási lehetőséget biztosít a vásárlók számára, a menüpontok segítségével könnyedén navigálhat az áruházban.

A honlapon a Partner menüpontok segítségével böngészhet. A termékek kategóriarendszerbe sorolva találhatók meg. Az Akciós termékek kategóriában az áruházban kapható összes akciós termék megtalálható. Minden terméknél külön-külön szerepel az akció kezdeti és lejárati dátuma, vagy a kezdeti dátum és a készlet erejéig megjelölés. A Többet olcsóbban menüpont alatt találja azokat a termékeket, amelyekre az áruház több darab rendelése esetén mennyiségi kedvezményt biztosít. Az Újdonságok menüpontban találhatók a honlap kínálatában újonnan megjelenő termékek.

A kategória nevére kattintva a benne szerelő termékek listája látható. Ha az adott kategóriában lévő összes termék nem fér ki egy oldalra, akkor a termékek felett és alatt lévő számok segítségével lehet lapozni. A termék listáról a részletes termék oldal a termék nevére klikkelve érhető el, itt tájékozódhat a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról.

A honlapon lehetőség van kulcsszó alapján terméket keresni. A keresési feltételeknek megfelelő termék találatok a kategóriákhoz hasonlóan listaszerűen jelennek meg.

Az "Webáruház információk" menüpont alatt találhatók az áruházat érintő minden fontosabb információt, mint pl. az áruház elérhetőségeit, a szállítási és fizetési lehetőségeket, illetve e-mailt is írhat az áruház üzemeltetőjének.

Amennyiben Ön vásárolni szeretne a webáruházban, először a "Regisztráció" menüpontban meg kell adnia a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatait: kapcsolattartó adatai, szállítási és számlázási adatait, adószámát, így később e-mail címének és jelszavának megadása után azonnal folytathatja a vásárlást, nem kell újra megadnia adatait. Sikertelen belépés esetén egy felugró ablakban kap értesítést. Ha sikeres a belépés, akkor megjelenik a kilépés gomb, mely segítségével elhagyhatja az áruházat, illetve megjelenik egy "Adatok módosítása" menüpont is, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani.

Amennyiben a Partner korábban regisztrált a honlapon, a megrendelési folyamat az e-mail címének és jelszavának megadásával folytatható.

A Partner a regisztrációjának törlését e-mailben kérheti a Szolgáltatótól, ez esetben új vásárláshoz újra kell regisztrálnia. A hozzáférési adatok titokban tartásáért a Partner felelős. A Partner felelős az adatai frissítéséért, valamint köteles a Szolgáltatónak bejelenteni, ha tudomására jutott, hogy az adataival harmadik fél visszaélt. Elfelejtett jelszó esetén a honlapon új jelszó kérhető a regisztrált e-mail címre. Ide egy  új ideiglenes jelszót küldünk Önnek, kérjük ezzel lépjen be és biztonsági okokból azonnal változtassa is meg. 

 

Az árak megtekintéséhez minden esetben be kell jelentkezni. A választott termék a kosár gomb segítségével helyezhető a kosárba, a gomb mellett a szükséges darabszám beállítható. A Partner a kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti. Itt módosíthatja azt, hogy a kosárba tett termékből milyen mennyiséget kíván rendelni, illetve törölheti az adott tételt. A Kosár ürítése gomb segítségével lehetőség van a kosár teljes kiürítésére is. A Partner a Megrendelés gombra klikkelve folytathatja a vásárlási folyamatot. 

A megrendelés következő lépéseként a Partnernek ki kell választania a számára megfelelő fizetési és szállítási módot. A Partner egy összefoglaló oldal segítségével ellenőrizheti minden korábban megadott adatát, és a megrendelni kívánt termékeket, azok mennyiségét. Adatbeviteli hibák esetén a ceruza ikon segítségével javíthat a megadott adatokon. Ha mindent megfelelőnek talál, akkor a Megrendelés elküldése gomb segítségével véglegesítheti rendelését. Erről a honlapon, illetve e-mailben kap megerősítést. Amennyiben a megrendelés rögzítése után (pl.: a visszaigazoló e-mailben) észlel hibás adatot azt haladéktalanul a Szolgáltató felé.

A megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van az  bevitt adatok módosítására (a böngészőben a vissza gombra kattintva az előző oldal nyílik meg, így akkor is javíthatóak a bevitt adatok, ha  már a következő oldalra lépett). A vásárló Partner felelőssége, hogy a megadott adatok pontosan kerüljenek bevitelre, ugyanis azok alapján kerül számlázásra, illetve szállításra a termék. A  rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét. Amennyiben a véglegesített rendelésben hibát talál a megadott adatokban, akkor a lehető legrövidebb időn belül jeleznie kell azt telefonhívással az Eladó felé.

A rendelés leadás során lehetősége van megjegyzést leadni a rendelésssel kapcsolatban. Néhány termékünknek egy cikkszámnak van több alváltozata kisebb-nagyobb elétérsekkel (pl. mókus áll, ül, térdepel, szín vagy minta változatok,stb.). Nagykereskedésként ezeket igyekszünk vegyesen elcsomagolni Önnek. A megjegyzésben vagy külön e-mailben megadott speciális igényeket igyekszünk figyelembe venni, de nem tudjuk garantálni, hogy ki tudjuk elégíteni ezeket. Így nem biztos, hogy a megjegyzésben megjelölt alváltozatot fogja megkapni. Amikor leadja a rendelését vegye ezt figyelembe, hogy megjegyzésben lévő igényekre vonatkozó reklamációt nem tudunk elfogadni.

Megrendelési szándéktól függetlenül a Partner a belépést a Vásárló Belépés ablak, vagy a Belépés menüpont segítségével végezheti el. Belépés után megjelenik egy Adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani, valamint a leadott megrendelésének adatait, és állapotát követheti nyomon.

5.2. Árak

Az árak forintban értendők, tartalmazzák a 27%-os ÁFÁ-t. Közösségi adószámmal rendelkező Európai Uniós Partnerek esetén az árak kijelzése az ÁFA fizetési törvényekkel összahangban nettó formában történik.

Az Eladó az árakat módosíthatja. Az árak módosítása nem terjed ki a már megkötött szerződésekre.

Hibás árfeltüntetésnek minősül a 0 Ft-os ár, a kedvezményt tévesen feltüntető ár, aránytalanul magas kedvezmény, a piaci árhoz képest lényegesen alacsonyabb ár. Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Partner eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket vagy lemondja a megrendelést.

 

5.3. Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Partner által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján visszaigazolja a Partner részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Partner által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.Kérjük minden esetben ellenőrizze a e-mail fiókja SPAM mappáját is.

E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Partner által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Partner között.

Partner mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

Bár a Honlapon csak raktárkészleten lévő termékek szerepelnek, a Szolgáltató nem garantálja, hogy a Honlapján lévő termékből elérhető a Partner által a kosárba helyezett mennyiség. Az esetleges hibás készletinformációk miatt fenntartjuk a jogot a megrendelésben szereplő érintett tételek kiszolgálásának megtagadására.

Amennyiben a Partner által megrendelt termékből nem érhető el a megrendelt mennyiség, úgy a Szolgáltató felveszi a kapcsolatot a Megrendelővel (a Megrendelő által megadott e-mail címen vagy telefonszámon keresztül) és tájékoztatást nyújt a készlethiányról vagy a termék várható beérkezési határidejéről. Ekkor a Partnernak lehetősége van az adott termék vagy a teljes rendelése tekintetében módosítani megrendelését.

5.4. A szerződés létrejötte

A szerződés megkötésére magyar nyelven van lehetőség. Bármely idegen nyelvre történő fordítás esetén a magyar nyelvű változat az irányadó. A megrendelés leadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak megfelelően irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

A szerződés az automatikus visszaigazolás megérkezésével jön létre. 

5.5. A szerződés iktatása

A honlapon keresztül kötött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a Szolgáltató azt nem iktatja, utólagosan nem hozzáférhető.

5.6. Számla

A Szolgáltató papíralapú számlát állít ki, melyek a rendeléssel együtt küld el  vagy személyesen ad át a Partnernak. 

5.7. Fizetés

5.7.1. Előre utalás

Ha a Partner előre utalással szeretné a megrendelését kiegyenlíteni, akkor ezt a fizetési módot kell kiválasztani a vásárlása folyamat alatt. Ekkor várja meg a Szolgáltató tájékoztatását a számlaszámra, a közlemény tartalmára és a pontos végösszegre (pl.: a  az elérhető termékek vagy speciális szállítási mód tekintetében változhat) vonatkozóan.

5.7.2. Utánvét

Ha a Partner utánvétellel szeretné a megrendelését kiegyenlíteni, akkor ezt a fizetési módot kell kiválasztani a vásárlási folyamat alatt. Ekkor a termék kiszállításakor a futárnak kell a termék árát és a szállítási költséget megfizetnie.

5.7.3. Készpénzzel a helyszínen

Ha a Partner készpénzzel a helyszínen szeretné a megrendelését kiegyenlíteni, akkor ezt a fizetési módot kell kiválasztania vásárlási folyamat alatt. Ekkor nincs szállítási költség.

5.8. Átvételi lehetőséges, Szállítás

5.8.1. Magyar Posta

A kiszállítást a Magyar Posta végzi munkanapokon 8-17 óra között. Kétszeri sikertelen kézbesítést követően a postás értesítést hagy, hogy melyik posta hivatalban tudja a csomagot átvenni 5 munkanapon belül.

Szállítási költségeket itt találja: https://medvesnagyker.hu/shop_contact.php

5.8.2. GLS futárszolgálat

Az export csomagok kiszállítását a GLS futárszolgálat végzi. Nemzetközi szállításban törékeny termékeket csak a Partner felelősségére tudunk elküldeni. A szállítás költségeket itt találja: https://medvesnagyker.hu/shop_contact.php

5.8.3. Személyes átvétel

Személyes átvételre raktárunkban van lehetőség nyitva tartási időben: 4031, Debrecen, Vadvirág u. 15B.

5.8.4. Esetleges sérülések

A termék átvételekor a Partner köteles megvizsgálni, hogy a termék sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson, a terméken, a Partnernak kérni kell a futártól jegyzőkönyv felvételét és haladéktalanul értesíteni a Szolgáltatót. A termék futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a Fogyasztó kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni.

Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, illetve cseréjét a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért a Szolgáltató felelősséget nem vállal!

A termékeket igyekszünk a legnagyobb gondossággal elcsomagolni. Több fajta csomagoló és tömítő anyagot is használunk a nagyobb biztonság érdekében. Ha a csomag kibontást közben sérült terméket vagy mennyiségi eltérést talál, akkor kérjük, hogy az átvételt követő 48 órán belül jelezze az info@medvesnagyker.hu e-mail címen számunkra. A levelébe írja bele a megrendelés vagy a számla sorszámát, a termék cikkszámát. Sérülés esetén az e-mailhez csatoljon fotókat a csomagról több nézetben (felülről, oldalról) és fotókat a sérült termékről. Mennyiségi eltérésnél minden esetben ellenőrizzük a csomagolásról készült videó felvételt és leltározással a készletet.

Amennyiben a futárral nem vettek fel jegyzőkönyvet a sérülés kompenzációja méltányossági alapon egyedi elbírálás szerint történik. A kompenzáció kedvezmény kupon formájában történik, melyet a következő rendelésénél használhat fel.

5.9. Teljesítési határidő

A megrendelésre vonatkozóan az általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított legfeljebb 30 nap. Az Eladó késedelme esetén a Vevő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az Eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a Vevő jogosult a szerződéstől elállni.

5.10. Jog fenntartás

Az Eladó fenntartja a jogát, hogy a megrendelés teljesítését bizonyos esetekben (pl.: korábban a kiszállított terméket nem vette át, életszerűtlen rendelési összetétel vagy volumen, stb.) a vételár és a szállítási költségek előre történő megfizetéséhez kösse.

 

5.11. Tulajdonjog

 A Szolgáltató áru tulajdonjog fenntartással él mindaddig, amíg Partner az áruk ellenértékét Szolgáltató részére teljes mértékben megfizeti.

 

6. Elállási jog

6.1. Elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban Fogyasztó).

A terméknek, több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja a megrendelést visszaigazoló e-mailhez mellékelt elállási nyilatkozat - mintát is. A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 5. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

A termék a Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége a Fogyasztót terheli. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

6.2. A Fogyasztót mely esetekben nem illeti meg az elállási jog

Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a Szolgáltató a teljesítést a Fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a Fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti.

Olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac Szolgáltató által nem befolyásolható, a 14 napos elállási határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ.

Olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állított elő a Szolgáltató elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Felhasználó személyére szabtak.

Romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében.

Olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.

Olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

6.3. Elállás partnerek részére

Mivel a Partnerek nem minősülnek fogyasztónak, így nem alanyai a fogyasztóvédelmi törényeknek, rájuk a rendelés lemondása és a 14 napos elállás lehetősége nem vonatkozik.

Kivételes esetekben egyedi elbírálás szerint, méltányossági alapon lehetőséget biztosítunk a Partnereknek a már összekészített rendelés lemondására vagy a  termékek visszaküldésére. A visszaküldésnek feltétele, hogy a Szolgáltató előzetesen hozzájáruljon. A Partnert terheli a visszaküldés költsége. A visszatérités elődleges módja az összeg levásárlása másik termékre. A lemondott vagy visszaküldött termékekre logisztikai díjat érvényesítünk, melynek mértékét (10-20%) a termék jellege és a szállítási mód határozza meg. Erről a lemondás, visszaküldés igénylése során a Szolgáltató elérhetőségén érdeklődhet.

 

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

A Felhasználó a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseinek megfelelően.

Fogyasztói szerződés esetén a Fogyasztónak minősülő Felhasználó az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a Felhasználó érvényesíteni már nem tudja.

Nem a Fogyasztóval kötött szerződés esetén a Felhasználó az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Felhasználó – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a Felhasználó nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Felhasználó is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról a Felhasználó egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Felhasználó viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő (2) hónapon belül közölni.

A Felhasználó közvetlenül a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A teljesítést (vagyis a kiszállítást, átvételt követő) követő hat hónapon belül felismert hiba esetén vélelmezni kell, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt, kivéve, ha e vélelem a hiba jellegével, vagy a termék természetével összeegyeztethetetlen. A Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Felhasználó részére történő átadást követően keletkezett. Ennek alapján a Szolgáltató nem köteles a Felhasználó kifogásának helyt adni, ha megfelelően bizonyítja, hogy a hiba oka, a termék nem rendeltetésszerű használatának következménye. A teljesítést követő hat hónap elteltével azonban a bizonyítási teher megfordul, vagyis vita esetén a Felhasználónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a teljesítés időpontjában fennállt.

7.2. Termékszavatosság

Termékszavatosság kizárólag ingó dolog (termék) hibája esetén merülhet fel. Ez esetben a Fogyasztónak minősülő a Felhasználó – választása szerint – az 7.1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Termékszavatossági igényként a Felhasználó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két (2) éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

A Felhasználó a termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Felhasználónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a Felhasználó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.3. Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Fogyasztónak történő átadásának a napja vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja.

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt a Felhasználó kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont a Felhasználó a jótállásból fakadó jogok az 7.1. és a 7.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

7.4. Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Felhasználó az alábbi elérhetőségeken érvényesítheti:

Név: Medvés László Bertalan

Levelezési cím: 4031 Debrecen, Szoboszlói u. 50.

Telefonszám: +36-30-181-2807

E-mail cím: info@medvesnagyker.hu

 

Fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályokat, rendeleteket IDE KLIKKELVE tekintheti meg.

8. Jogérvényesítési lehetőségek

8.1. Panaszügyintézés helye, ideje, módja

A Partner a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Név: Medvés László Bertalan

Levelezési cím: 4031 Debrecen, Szoboszlói u. 50.

Telefonszám: +36-30-181-2807

E-mail cím: info@medvesnagyker.hu

A Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan vagy ha a Partner a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt - vesz fel.

A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (üzlethelyiségben) szóbeli panasz esetén helyben a Partnernak átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni.

A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Partnernak legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el.

A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését.

A Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti.

A panasz elutasítása esetén a Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Partnert.

8.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és a Partner között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Partner számára:

  • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,
  • Bírósági eljárás kezdeményezése.
  • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése ,

A Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu
A területileg illetékes Békéltető Testületekről bővebb információ itt érhető el:
https://bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek


Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:

Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu
Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu
Honlap: www.bacsbekeltetes.hu
Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail: eva.toth@bmkik.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: bekeltetes@bokik.hu
Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 99. I. em. 111.
Telefonszám: 06-1-488-2131
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu
Honlap: bekeltet.bkik.hu
Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu
Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail: fmkik@fmkik.hu
Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu
Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu
Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail: hkik@hkik.hu
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu
Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail: szilvi@kemkik.hu
Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail: nkik@nkik.hu
Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-792-7881
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap: http://panaszrendezes.hu/
Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail: skik@skik.hu
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail: bekelteto@szabkam.hu
Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail: kamara@tmkik.hu
Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail: vmkik@vmkik.hu
Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu
Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu
9. Egyéb

9.1. ÁSZF, árak módosítása

A Szolgáltató jelen ÁSZFet, a honlapon forgalmazott termékek árait és egyéb feltüntetett árakat nem visszamenőleges hatállyal bármikor módosíthatja, a módosítás a honlapon történő közzétételt követően lép életbe, és csak az életbe lépést követő tranzakciókra érvényes.

9.2. Technikai korlátok

A honlapon történő vásárlás feltételezi a Felhasználó részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. A Szolgáltatót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, ami megakadályozza a honlap működését és a vásárlást.

9.3. Adatvédelmi szabályzat

A szolgáltató adatvédelmi szabályzata a következő címen érhető el: https://medvesnagyker.hu/shop_help.php?tab=privacy_policy

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének ideje: 2021.08.19.

Vonatkozó jogszabályok

A Szerződésre a magyar jog előírásai az irányadóak, és különösen az alábbi jogszabályok vonatkoznak:

  • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
  • 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról
  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
  • 151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
  • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről
  • 2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
  • 45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól    
  • 19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
  • AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról
Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi tájékoztató

Amikor nagykereskedésünkkel  (Medvés László Bertalan E.V.) kapcsolatba kerül különböző adatokat ad meg a szolgáltatások igénybevétele során. Vállalkozásunk szakirányú nagykereskedésként fogyasztónak nem minősülő vásárlókat szolgál ki. Ugyanakkor a megadott adatai közül egyesek megegyezhetnek személyes adataival, így az adatok teljes körét a GDPR törvények által előírt módon kezeljük.

Az adatvédelmi tájékoztató célja, hogy több információt osztunk meg arról, hogy hogyan és miért használjuk fel az Önről begyűjtött adatokat, hogy hogyan és kivel osztjuk meg őket, illetve az ilyen adatokkal kapcsolatos jogairól.

Közérthetően és röviden összefoglalva a legfőbb pontokat:

Személyes adatokat csak a törvényeknek megfelelően gyűjtünk és kezelünk.

DM levelet csak külön hozzájárulás esetén küldünk. Rendszerüzenetet anélkül is küldhetünk.

Az adatokat a lehető legbiztonságosabban tároljuk.

Csak azokat az adatokat osztjuk meg a külső szereplőkkel, akikkel elengedhetetlen a szolgáltatások igénybe vételéhez. Harmadik félnek személyes adatokat csak hozzájárulással adunk át.

Bárkinek felvilágosítást adunk a róla tárolt adatokról, ha ezt írásban kéri, továbbá a személyes adatok módosítását, törlését és hordozáshoz kiadását is kérheti.

A szolgáltatás használatának megkezdésével a felhasználók elfogadják a jelen Nyilatkozat feltételeit, amely folyamatosan elérhető a webáruház oldalán.

Az üzemeltető számára alapvető cél a látogatók személyes adatainak védelme, kiemelten fontosnak tartja a felhasználók információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az üzemeltető látogatók személyes adatait bizalmasan kezeli és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. Az alábbiakban ismertetjük adatkezelési alapelveinket, bemutatjuk azokat az elvárásokat, melyeket az üzemeltető saját magával, mint adatkezelővel szemben megfogalmazott és betart. 

Amennyiben látogatónknak olyan kérdése lenne, mely jelen közleményünk alapján nem egyértelmű, kérjük írja meg nekünk és kollégánk megválaszolja kérdését. Az üzemeletető elkötelezett a webáruház szolgáltatás minőségének a legmagasabb szinten tartása irányában, a szolgáltatás használatából eredő esetleges károkért azonban semmilyen felelősséget nem vállal.

Adatkezelő neve, elérhetőségei

Az adatkezelő megnevezése:  Medvés László Bertalan E.V: (a továbbiakban: Adatkezelő)

Az adatkezelő levelezési címe: 4200 Hajdúszoboszló, Ádám u. 19.

Az adatkezelő e-mail címe: info@medvesnagyker.hu

Az adatkezelő telefonszáma: +36 30 639 1007

Adatkezelő tisztviselő: Medvés Péter

Honlap: https://medvesnagyker.hu

Vevő regisztrációval kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

A nagykereskedésben történő vásárláshoz, illetve a webáruházban történő rendeléshez vevőkártya és regisztráció szükséges, így az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontján, valamint az Info tv. 6. § (4) bekezdésén (szerződés teljesítése) alapul.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása neve, a vállalkozása címe, vállalkozása adószáma, telefonos elérhetősége, kapcsolattartó neve, e-mail elérhetősége, tevékenységi köre, honnan hallott rólunk.

A begyűjtött adatok célja:

A begyűjtött adatok célja, annak megállapítása, hogy a regisztrációt kezdeményező vevő jogosult-e a nagykereskedelmi kiszolgálásra. A regisztrációkor begyűjtött adatok szolgáltatják az alapot az üzleti tranzakciókhoz, ügyfélkapcsolat fenntartásához és elemzésekhez (piackutatás, ügyfélszegmentálás), melynek célja a minél magasabb szintű szolgáltatás nyújtása.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeli. Amennyiben megállapításra kerül, hogy a regisztrációt kezdeményező nem jogosult a kiszolgálásra, úgy adatai azonnal, de legkésőbb 60 napon belül törlésre kerülnek.

 

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: Magyarország, 9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-99/200-200

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  unas@unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a webáruház működtetésében. Ennek során az Adatfeldolgozó a webáruházban regisztráló vevő vállalkozásának nevét, címét, adószámát, telefonszámát, e-mail címét kezeli a regisztráció törléséig.

 

A vásárló köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vásárló egyedi azonosítója és jelszava helyes megadását követően a vásárló adatai arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeletető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki más szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból.

Megrendeléssel és számlázással összefüggő adatkezelése

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6 § (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi kötelezettség teljesítése.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása neve, a vállalkozása címe, vállalkozása adószáma, telefonos elérhetősége, kapcsolattartó neve, e-mail elérhetősége.

Adatok keletkeznek, akkor is, amikor nagykereskedésünkben vásárol, hiszen a megvásárolt termékről számítógépes rendszer segítségével készítjük el a számlát Önnek, melyek dokumentumokat papír alapon is elektronikusan is megőrzünk a magyarországi jogszabályoknak megfelelően.

A számlázáskor keletkező adatok köre: tranzakció száma, dátuma és időpontja, bizonylat tartalma, a vásárolt termékek megnevezése, cikkszáma, vonalkódja, mennyisége, vételára, fizetési mód.

A begyűjtött adatok célja:

Ezen adatokra a számviteli bizonylatok (számlák, szállítólevelek) létrehozására és a megrendelésekkel kapcsolatos üzleti kommunikációk lebonyolítására van szükség.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni. Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Unicredit Bank

Az adatfeldolgozó székhelye: 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36   1  325 3200

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a bankkártyás fizetés lebonyolításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a fizető azonosítója, a tranzakció összege, dátuma, időpontját kezeli.

 Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: Magyarország, 9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-99/200-200

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  unas@unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a webáruház működtetésében. Ennek során az Adatfeldolgozó a webáruházat használó vevő vállalkozásának nevék, címét, adószámát, telefonszámát, e-mail címét, megvásárolt termékek adatait, szállítási és fizetési módját kezeli a regisztráció törléséig.

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása neve, a vállalkozása címe, telefonos elérhetősége, e-mail elérhetősége, esetlegesen a kapcsolattartó neve vagy más szállítással kapcsolatos egyéb információ (például kapucsengő, üzlet fantázia neve, stb.)

A begyűjtött adatok célja:

Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára. A megrendelés elküldésével a személyes adatok kiszállító cég irányába történő továbbításához a vásárló kifejezetten hozzájárul.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +06-46-320-136

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  ugyfelszolgalat@posta.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállítását követően egy éven át kezelheti

 Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +36 1 802 0265

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  info@gls-hungary.com

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő nevét, címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezelheti, ezt követően haladéktalanul törli.

Hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása neve, e-mail elérhetősége.

A begyűjtött adatok célja:

Az adat kezelésének célja az, hogy értesüljön a nyitva tartási idő változásról, új akciók tárgyáról és az akció időtartamáról, új termék beérkezéséről, rendezvények időpontjáról és helyéről.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásától annak visszavonásáig kezeli.

Csak azoknak küldünk hírlevelet, akik feliratkoznak. A leiratkozásra pedig bármikor lehetőségük van, vagy a hírlevélben található leiratkozás linken keresztül, vagy pedig ha ezt jelzik felénk írásban az info@medvesnagyker.hu e-mail címen.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: UNAS Online Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: Magyarország, 9400 Sopron, Major köz 2. I/15.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36-99/200-200

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  unas@unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a vevő vállalkozásának e-mail címére levél küldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő vállalkozásának e-mail címét kezeli.

A postai levél küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása neve, a vállalkozása címe.

A begyűjtött adatok célja:

Az adat kezelésének célja az, hogy értesüljön a nyitva tartási idő változásról, új akciók tárgyáról és az akció időtartamáról, új termék beérkezéséről, rendezvények időpontjáról és helyéről.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásától annak visszavonásáig kezeli.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről

Az adatfeldolgozó megnevezése: Magyar Posta Zrt.

Az adatfeldolgozó székhelye: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  +06-46-320-136

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  ugyfelszolgalat@posta.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a posta levelek kiszállításában. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő vállalkozásának nevét és címét és a telefonszámát a megrendelt áru kiszállítását követően egy éven át kezelheti.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Kapitális Kft

Az adatfeldolgozó székhelye: 4002 Debrecen, Balmazújvárosi út 14.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 52 531 096

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  info@kapitalis.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a posta levelek nyomdai megcímzésében. Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő vállalkozásának nevét és címét a nyomdai feladatok elvégzésének időtartamáig kezelheti.

sms-sel kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával és a Grt. 6. § (1)-(2) bekezdésével összhangban az Ön hozzájárulása.

Begyűjtött adatok köre:

A vállalkozása telefonos elérhetősége anonim formában.

A begyűjtött adatok célja:

Az adat kezelésének célja az, hogy értesüljön a nyitva tartási idő változásról, új akciók tárgyáról és az akció időtartamáról, új termék beérkezéséről, rendezvények időpontjáról és helyéről.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásának visszavonásáig kezeli.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

Az adatfeldolgozó megnevezése: Dream Interactive Kft.

Az adatfeldolgozó székhelye: Magyarország 1027 Budapest, Medve utca 24.

Az adatfeldolgozó telefonszáma: +36 1 225 3999

Az adatfeldolgozó e-mail címe:  hello@seeme.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a vevő vállalkozásának telefonszámára sms küldésében.  Ennek során az Adatfeldolgozó a vevő vállalkozásának telefonszámát anonim módon kezeli.

Vagyonvédelemi elektronikus megfigyeléssel kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az érintett hozzájárulása az adatkezelő területére való belépéssel, a parkoló használatával, munkavállalók esetében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 11. §-a.

Begyűjtött adatok köre:

Az adatkezelő területére belépő, valamint a parkolót használó személyeknek a képfelvételeken látszódó arcképmása és egyéb, a megfigyelőrendszer által rögzített személyes adatai.

A begyűjtött adatok célja:

Az emberi élet, a testi épség, a vagyon, valamint jelentős értékű készpénz védelme, veszélyes anyag őrzése érdekében a jogsértések megelőzése, észlelése, az elkövető tettenérése, valamint a jogsértések bizonyítása,

Az adatkezelés időtartama:

Felhasználás hiányában három nap [SzVMt. 31. § (3) bek. c) és d) pont].

Közösségi oldalakkal kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com és Intagram.com weboldalon.

Begyűjtött adatok köre:

Facebook.com, Instagram.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.

A begyűjtött adatok célja:

A Facebook.com oldalon és Instagram.com oldakon, a webáruház egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a https://www.facebook.com/about/privacy/ és a https://help.instagram.com/155833707900388  címen tájékozódhat az érintett.

Állás jelentkezés önéletrajzzal kapcsolatos adatkezelés

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Begyűjtött adatok köre:

Az állásra jelentkező önéletrajzában megadott személyes és életrajzi adatai (jellemzően neve, elérhetőségei, születési adatai, tanulmányi adatai, képzettsége, korábbi munkahelyei, stb.).

A begyűjtött adatok célja:

Az állásra jelentkező képzettségének és szakmai előéletének megismerése a kiválasztáshoz a személyes interjú előtt.

Az adatkezelés időtartama:

Az adatkezelő az adatokat az Ön hozzájárulásától annak visszavonásáig kezeli, de legfeljebb 180 napig kezeli.

Webáruház szerver adatkezelése

A honlap látogatása során az áruházi rendszer rögzíti a felhasználók IP címét, melyből bizonyos esetekben következtetni lehet az érintett személyre, ezen felül rögzíti az operációs rendszer, a böngésző típusát és a látogatott oldal címét. Az adatmentésnek elsősorban technikai jellegű célja van, a rendszer folyamatos működéséhez elengedhetetlen. Az adatrögzítés további célja a felhasználói szokások elemzése, látogatottsági statisztikák készítése, mely a még magasabb színvonalú kiszolgáláshoz nyújt segítséget. A naplóállományok elemzése során felmerült adatokat más információval az üzemeltető nem kapcsolja össze, a felhasználó személyének azonosítására nem törekszik.

A felhasználókról gyűjtött személyes adatokból készült statisztikákat harmadik fél részére kizárólag az adatközlő személyére vonatkozó információtól megfosztva továbbít. Az így továbbított adatból semmilyen eljárással nem reprodukálható az adatközlő valamely személyes adata. A webáruházban gyűjtött személyes adatokat más forrásból származó adatokkal az adatkezelő nem kapcsolja össze. Harmadik országba (külföldre) az üzemeltető felhasználói adatokat nem továbbít. A felhasználók adataiból az általános statisztikai módszerekkel készített kimutatásokat, elemzéseket az üzemeltető korlátlan ideig megőriz. Ezen adatokból nem lehet az érintettre vonatkozó következtetést levonni. A webáruház oldalán az üzemeltető különleges adatot (a faji eredetre, a nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre, a szexuális életre vonatkozó adat, valamint a bűnügyi személyes adat) nem gyűjt felhasználóiról. 

A webáruházban előfordulhatnak linkek más, külső oldalakra. Az üzemeltető nem felelős más weboldalak adatkezelési gyakorlatával kapcsolatban. 

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Az cookie-król:

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgy nevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűkből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk küld el az Ön böngészőjének azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

Adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Az honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Az Adatkezelő a testre szabott kiszolgálás érdekében a Felhasználó számítógépén kis adatcsomagot (ún. „cookie”-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb színvonalú működésének biztosítása a felhasználói élmény növelése érdekében. A weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával Ön hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k az Ön számítógépén tárolódjanak és ahhoz az Adatkezelő hozzáférhessen. A cookie-k főszabály szerint 30 napig tárolódnak, Ön ugyanakkor a böngésző program segítségével beállíthatja és meggátolhatja a cookie-kal kapcsolatos tevékenységet. Felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy ez utóbbi esetben, a cookie-k használata nélkül előfordulhat, hogy nem lesz képes használni a weboldal minden szolgáltatását.

A cookie-kk törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

A www.medvesnagyker.hu weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a http://www.google.com/intl/hu/policies/ címen ad részletes felvilágosítást.

Adatbiztonsági intézkedések

Az adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. Medvés László Bertalan E.V. (Medvés nagykereskedés) adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a www.medvesnagyker.hu/adatvedelem címen és a nagykereskedésben (4031, Debrecen, Szoboszlói u. 50.)

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket (felhasználó jelszavak titkossága, webáruház titkosított SSL csatornán való kommunikációja, munkavállalók információhoz hozzáférésének korlátozásával, informatikai védelmi berendezések használata, munkavállalók többkörös azonosítása az adatokhoz való hozzáféréshez, titkosítás) hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Kérjük, segítsen nekünk az információk megóvásában azzal, hogy nem használ nyilvánvaló bejelentkezési nevet illetve jelszót, valamint a jelszavát rendszeresen megváltoztatja, kérjük továbbá, hogy jelszavát ne tegye hozzáférhetővé más személy számára.

Adatokkal kapcsolatos lehetőségei

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.

Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).

Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

   ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy     az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés     esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;

   ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül – közvetlen üzletszerzés, közvélemény-         kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót módosítsa. A honlap módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.